Skapa internet undersökningar som får maximal spridning.

2014-10-12

Varse du vill skapa en eller flera internet undersökningar som du vill allmänheten ska svara på är det viktigt att dessa får bra spridning. Att sprida en internet undersökning görs inte bara genom ett snabbt skapande av en enkät och sedan sprider den sig själv. Det finns dock kanaler online och offline för att få många svar på sina Internet undersökningar. Här följer en del av de spridningsmetoder vi rekommenderar:

  • Facebook delning: Genom att skicka ut dina Internet undersökningar via Facebook kan du få spridning genom att personerna som svarar på din enkät även får ut den till sina vänner. Detta är en bra metod, gratis till viss del. Du kan även förstärka spridningen av dina Internet undersökningar genom Facebookannonser med en direktlänk till din Internet undersökning.
  • Twitter: Att twittra ut dina Internet undersökningar kan hjälpa men vi ser inte detta som en bra spridning. Många lägger ut sin länk till enkäten på Twitter men den spridning du får av detta förblir minimal ifall inte ämnet är till exempel forskning, kontroverst ämne eller annan typ av Internet undersökningar som berör mottagarna.
  • Länk på hemsidan: Denna metod kan vara enkel att uppnå spridning ifall du har mycket traffik till din hemsida varje dag. Ifall det är lokal spridning av dina Internet undersökningar kan det hjälpa att dela länken på hemsidan.
  • Annonsering Offline: I vissa fall kan det vara en viss lokal publik man vill åt och då kan man använda sig utav annonsering på busshållplatser eller andra lokal placeringar där du riktar dit till rätt målgrupp. Ifall detta kombineras med en QR-kod vilken du får direkt ifrån vårt enkätsystem kan din målgrupp scanna denna med sina mobiltelefoner och sedan svara på dina internet undersökningar genom mobilen direkt.
  • SMS röstning kombinerad med Internet undersökningar: Denna metod är nästan samma metod som ovan men med en stor skillnad. Dina motagare kan istället för att scanna en QR-kod få länkar till dina Internet undersökningar genom att skicka in sitt namn till ett speciellt telefonnummer. Bästa spridningen är till ett vanligt mobilnummer som sedan är kopplat till er Internet undersökning. När enkätverktyget Examinare emottager ert SMS kan denna sedan skicka ut en inbjudan direkt via SMS. Ifall dina Internet undersökningar involverar något pris i en dragning utav de som svarat kan detta enkelt göras eftersom alla mottagares mobilnummer sparas. Se mer om SMS-in här i vår manual.
  • Bygga en egen panel: Genom att använda vår enkätmjukvara och beställa till en panelplattform kan du enkelt bygga din egna panel där du antingen godkänner en panelmedlem automatiskt eller varje panelmedlem manuellt. Du kan själv välja vilken målgrupp som ska kunna svara på dina Internet undersökningar. Kontakta oss för mer information på info@examinare.com
  • Köp panelsvar ifrån ett panelnätverk: Genom att köpa in svar får du direkt antalet svar du behöver till dina internet undersökningar. Detta är en metod av hög kvalité som hjälper dig att få svar snabbt. Vi har samarbete med panelnätverket CINT och kan hjälpa er med detta snabbt.

Det du ska tänka på när du försöker få spridning på dina Internet undersökningar oavsett med vilka medier du använder dig av är att ifall ämnet inte är tilltalande för den som är den tilltänkta målgruppen kommer du inte att få många svar. Ifall du är osäker på hur du får dina internet undersökningar maximalt spridna och inom din budget kan du kontakta oss på Examinare för en offert. Vi kan hjälpa er med samtliga spridningstyper och du vet alltid vad det kommer att kosta i förhand.

Den här artikeln handlar om Undersökningsverktyget Examinare.
Vår tjänst för att framgångsrikt själv skapa undersökningar i mobil, stationär, kiosk.

Läs mer

Kontakta Examinare

+46(0)8-559 26 800
+46(0)31-785 92 50
+46(0)40-688 76 00
+46(0)44-880 09 00


Offertförfrågan

Offertförfrågan

Ta reda på hur Examinare kan hjälpa dig! En av våra Examinare-experter kommer att kontakta dig inom kort för att diskutera dina behov och hur du kan dra nytta av Examinares lösningar.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Företag *

Namn *

Telefon (Till exempel: +46700000000) *

E-post *

Beskriv den tjänst du vill att vi ska tillhandahålla.
(När e-postmeddelandet har mottagits kan du ladda upp filer till biljettmeddelandet som skapas.)

Ungefärlig budget
(Ange ungefärligt och inkludera valuta) *

Anti-spam fråga

1+8= *

Newsletters from Examinare