Utvärdera er gamla kundzon innan ni bygger en ny.

2014-03-12

När man vill förbättra företagets kundzon behöver man alltid sätta sina användare i fokus. Genom att undersöka vad som behövs ändras i kundzonen gör du inte bara era användares liv lättare utan ni öka effektiviteten på er supportavdelning. Många förbättringsprojekt idag styrs oftast av designförbättringar. Utseenden är givetvis viktigt men inte alla förbättringar visuellt gör en bättre upplevelse för era kunder utan det är de faktiska tekniska förbättringarna som gör hela deras dag.

Många baserar sina förbättringar på supportärenden och förfrågningar men detta är att basera sina planer på förbättringsförfrågningar som är allt ifrån 3 månader upp till flera år gamla. Genom att verkligen undersöka vad era kunder drömmer om ger en bra måttstock inför framtiden. Men det är inte bara måttstocken som är intressant här utan givetvis att man vill minska sina kostnader samtidigt som att öka kundnyttan.

Lite siffror som kan hjälpa dig i ditt beslut i att utvärdera kundzon.

Som exempel ska vi göra en uppgradering av en kundzon, kundzonen är cirka 6 år gamla och den har sett sina bästa dagar. Genom att utveckla en ny kommer det givetvis att se snyggare ut men ifall dina tekniker helt fokuserar på denna nya kundzons snygga utseende kommer du att betala för utvecklingstimmar som är rena designtimmar. Ifall dina tekniker kostar verksamheten cirka 600 kr i timmen och de jobbar med fel funktioner och inte har rätt fokuseringsmaterial under ett projekt på 150 timmar kan detta gör att detta projekt har en kostnad på 90 000 kr/konsult för mycket.

Ifall du har en arbetsstyrka på 3 personer som jobbar betyder det att dessa 150 timmar mycket möjligt kostar cirka 200 timmar istället (120 000 kr). Men kostnaden är inte allt, ifall detta inte berikar för era kunder är hela projektet baserat på en serie gissningar och ni kommer att tappa ett antal kunder på denna utveckling.

Ifall ni istället gör en enkätuppföljning i er kundzon får ni veta exakt vad era kunder tycker om er gamla kundzon och vilka delar av denna som används mest. Detta gör att ni enkelt kan fördela upp arbetet och istället för att gissa er fram.

Sikta på löpande automatiska undersökningar när ni ändå uppgraderar.

När man 2014 skapar en ny kundzon behöver man verkligen skapa ett nytt flöde för automatiska uppföljningar, detta är en av styrkorna med Examinares enkätverktyg. Ett vanligt flöde är att skicka en uppföljningsenkät vid ett avslutat supportärende och era kunder kan direkt svara på hur väl ni har tagit hand om dennes viktiga supportärende.

Som en avslutning vill vi säga att det alltid finns behov av förbättringar och ifall ni vill skapa ett bra flöde av automatiska kundundersökningar eller utvärdera er kundzon är ni varmt välkomna till oss på Examinare, du kan även skapa en offertförfrågan här till vänster.

Den här artikeln handlar om Undersökningsverktyget Examinare.
Vår tjänst för att framgångsrikt själv skapa undersökningar i mobil, stationär, kiosk.

Läs mer

Kontakta Examinare

+46(0)8-559 26 800
+46(0)31-785 92 50
+46(0)40-688 76 00
+46(0)44-880 09 00


Offertförfrågan

Offertförfrågan

Ta reda på hur Examinare kan hjälpa dig! En av våra Examinare-experter kommer att kontakta dig inom kort för att diskutera dina behov och hur du kan dra nytta av Examinares lösningar.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Företag *

Namn *

Telefon (Till exempel: +46700000000) *

E-post *

Beskriv den tjänst du vill att vi ska tillhandahålla.
(När e-postmeddelandet har mottagits kan du ladda upp filer till biljettmeddelandet som skapas.)

Ungefärlig budget
(Ange ungefärligt och inkludera valuta) *

Anti-spam fråga

5+6= *

Newsletters from Examinare